Taekwondo Upgrade – Tali Pinggang Hijau Biru

Bersambung dari ujian untuk upgrade talipingang taekwondo pada June lepas, kali ini  bulan Disember Eiman dapat upgrade lagi ke next level iaitu tali pinggang hijau-biru.

240cm-x-4cm-green-blue-level-5-taekwondo-belt-waistband_4016619

Pada ujian-ujian yang lepas, selalunya pelajar dikehendaki melakukan ujian kecergasan, pomsae dan juga kicking. Tapi pada ujian kali ini, ada tambahan ujian iaitu sparring. Boleh tengok video kat bawah ni ketika ujian dijalankan.

Ujian Pomsae

Masa sparring session tu takdelah betul-betul lawan sangat, mungkin sebab beginner dan tak pakai protection masa tu. Rasanya just nak tengok kebolehan untuk elak serangan je kot.

Ujian Kicking

Ujian Sparring

Anyway, Eiman lulus masa ujian upgrading ni. Selepas ujian, Eiman diberikan tali pinggang baru warna hijau-biru serta body-pad. Maybe lepas upgrade ni time sparring kena lawan betul-betul la kot. Saya difahamkan ada juga seorang dua yang tak lulus, maybe sebab lupa step untuk pomsae agaknya. OKlah Eiman, gigih berlatih lagi. Chaiyok chaiyok!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s