Eiman Upgrade Talipinggang Taekwondo

Ho yeah..akhirnya Eiman dah berjaya upgrade kepada tali pinggang kuning. Ujian untuk upgrade tali pinggang ini di lakukan semalam yang bertempat di Tsuen Wan West Sport Centre. Walaupun Tsuen Wan West ni tempatnya agak jauh dari tempat kediaman kami di Tung Chung, tapi saya, isteri dan Qaleesya semuanya datang untuk bagi semangat kat Eiman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Qaleesya pun datang bagi semangat kat abangnya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ni lah dia nama kelab taekwondo yang Eiman sertai iaitu Potential Taekwondo Association. Kelab taekwondo ini mempunyai ramai ahli di Hong Kong. Semasa ujian semalam, memang ramai juga ahli kelab taekwondo yang datang dari seluruh daerah di sini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Untuk ujian, student dikehendaki membuat pergerakan seperti punching and kicking di hadapan beberapa orang jurulatih. Jurulatih akan memerhatikan pergerakan student-student tersebut dan akan diberi markah sama ada boleh lulus atau tidak. Kalau semua ok, baru lah buku rekod akan di cop dan layak menerima tali pinggang kuning. Boleh tengok video Eiman semasa ujian tersebut di sini:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eiman dengan tali pinggang kuning

Hopefully Eiman terus berminat untuk teruskan latihan taekwondo sehinggalah dapat tali pinggang hitam. Walaupun jauh lagi perjalanan, tapi harapnya Eiman dapat terus consistent. Kipidap!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s