Bayi Meragam Dalam Flight?

Tidak dinafikan, membawa bayi bersama menaiki kapal terbang memang sedikit mencabar. Oleh kerana mereka masih kecil, bayi hanya akan menangis jika mereka berasa tidak selesa. Sebagai ibu bapa yang bertimbang rasa, ini mungkin tidak menyenangkan kerana tangisan bayi boleh mengganggu keselesaan penumpang penumpang yang lain.

gty_baby_benadry_flight_jp_120504_wblog

Di sini, saya senaraikan beberapa tips yang boleh diamalkan jika anda membaya bayi anda bersama menaiki flight:-

a.  Cuba untuk memilih waktu flight yang sama dengan rutin tidur bayi. Jika menaiki flight yang jauh, kalau boleh pilih flight waktu tengah malam supaya bayi boleh tidur sepanjang penerbangan.

b.  Minta tempat duduk yang dekat dengan sayap pesawat. Enjin pesawat terletak pada sayap pesawat dan bunyi bising enjin mungkin mampu membuatkan sesetengah bayi terlelap.

Baby-Bassinet-Flight

c.  Jangan chek-in baby stroller,untuk kelesaan mereka biarkan baby duduk dalam stroller sehinggalah ke pintu gate.

d.  Ketika berlepas dan mendarat, perubahan ketinggian akan menyebabkan tekanan udara berubah. Ini akan menyebabkan telinga bayi akan tidak selesa. Jadi susukan mereka atau beri mereka puting untuk melegakan sakit telinga.

e.  Jika bayi mula untuk meragam, cuba bawa untuk berjalan jalan. Bayi mungkin rimas untuk duduk pada satu tempat terlalu lama.

f.  Jangan malu untuk meminta pertolongan dari cabin crew jika anda amemerlukan pertolongan. Memang mereka ditugaskan untuk membantu penumpang tidak kiralah penumpang dewasa, kanak kanak dan bayi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s